Resultaat 1–12 van de 29 resultaten wordt getoond

K’willeminhuis

Esther en haar vader, werkten jarenlang intens met elkaar samen, ondersteunden elkaar en hebben samen onvergetelijke herinneringen gemaakt. Met 82 jaar was hij nog steeds in de schuur bezig met de bijzondere woonobjecten van K’willem in huis. Zocht je hem dan zat hij in de schuur. Radio aan, de vuurspetters vlogen in het rond en daar stond hij dan met een brede glimlach!

K’willem in huis

Elke dag weer, want lassen was, en ís zijn hobby! Willem is een doorzetter en een doener, gelukkig wel! Na zijn herseninfarct, jaren geleden, heeft Willem de draad weer opgepakt en is hij weer begonnen met lassen! In 2015 zijn Esther en Willem samen ideeën gaan uitwerken. Esther bedacht de vorm en de functie van het ontwerp en Willem bekeek de praktische kant en samen gingen zij aan de slag! En zo ontstond k’willeminhuis!

Van o.a. verschillende vormen restanten ijzer maken zij een verfijnd ambachtelijk product waar nooit twee precies hetzelfde van zijn. Zij combineren het restijzer met fijn rond ijzer. Vervolgens maken wij dat net-niet-recht, maar juist wat “wonki” en een beetje krom. De lasnaden mogen gezien worden, want het is handwerk! Willem werd al zorgvuldig en met liefde bijgestaan door medewerkers van BVS Sociaal Metaal. Zij hebben een afstand tot de arbeidsmarkt en werken met liefde en vreugde voor de producten die Willem en Esther samen bedenken. Inmiddels is K’willeminhuis uitgegroeid naar K’willemindetuin en blijven de producten die gemaakt worden, fantastisch mooi! Elk product is bijzonder door zijn “wonki” uitstraling!